2010. november 15., hétfő

Sál kötött falevelekből

Ez a sál nagyon sokáig készült, aprólékos munkával. Az eredetit a Praktika magazin októberi számában láttam, majdnem minden őszi színű fonalam volt is itthon hozzá és nagyon tetszett, így nekiálltam. Háromféle méretű, kötésmódú falevélből kötöttem összesen 35 darabot. Ez még viszonylag könnyen ment is. Aztán, ahogy az nálam lenni szokott, az összeállítással bajlódtam nagyon sokáig. Elkezdtem a sötét narancssárga fonallal összevarrni, mert azt gondoltam, milyen jól fog mutatni az elütő színű fonal. Nem nagyon jött be, az első 2-3 levél után abba is hagytam, és folytattam cérnával. Sok estét töltöttem vele, és sokszor félre is tettem, mást csináltam, és szidtam a Praktika magazint, amiért olyan lazán leírják, hogy "a leveleket összevarrjuk" pedig írhatták volna, hogy figyelem, pepecsmunka! :D Azt is írták, hogy a kész sál szélei egyes helyeken pöndörödhetnek, ott körbehorgoljuk. De én nem igazán tudok horgolni, illetve még ha össze is hoznék néhány rövidpálcát, körbehorgolást még sosem próbáltam. Azért megpróbáltam, de hamar fel is adtam. 
Szerencsére ekkortájt történt az, hogy Pati barátnőm, aki gyönyörűen horgol, feladta a pomponsál kötését - így jött az ötlet, hogy cseréljünk. Elpostáztuk egymásnak az alapanyagot, én megkötöttem a pomponsálat, ő pedig körbehorgolta a faleveleket, és még a hátulját is eltisztázta! Így már egész más :) Akkor még nem tudta, hogy a sál az övé lesz ajándékba, még augusztusban nyert a Regős blogomon egy Pay it forward játékban egy kézzel készített ajándékot, ez lesz az. Megy a Fonalfaló blogra is, mert nagyrészt maradék fonalból készült. Még két kép:



14 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy, szuper ez a sál! Irigyellek a kitartásodért, nekem nem lenne idegzetem ennyi apró levélkét alkotni- még akkor sem, ha a gyönyörű végeredmény aztán kárpótolna. Le a kalappal előtted, és Pati előtt is. Nem csak ezért a sálért, hanem úgy összességében. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon vidám és csinos lesz a fekete kabátomhoz:) Köszönöm:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj Orsi, nagyon köszönöm, most elpirultam :)
    Pati, Neked meg én köszönöm :)

    VálaszTörlés
  4. Timi, ez egyszerűen gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  5. Ha lesz időd, nézz be a novellás blogomba! http://www.szofinovellak.blogspot.com/ Nyilvános, bárki olvashatja! Én ebben vagyok kreatív! :D

    VálaszTörlés
  6. De jó, Szofi!!! Ezeket mind most töltötted fel a napokban? Mindenképpen olvasni fogom (először is a mostaniakat végig), köszönöm!

    VálaszTörlés
  7. Nem semmi munka van benne! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Szia!Anyukám látta a sálat a Nők lapjában és szeretné elkészíteni, mert nagyon tetszik neki.Megkért, hogy a kötésmintával kapcsolatban érdeklődjek, hogy hol lehet találni róla leírást.Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni?

    VálaszTörlés
  9. Szia Evi!

    Az alabbi linken letoltheted Nicky Epstein Signature Scarves c. konyvet, benne az Oak leaves nevu sallal, ami kisertetiesen hasonlit az ujsagban levovel. Jo kotogetest! Udv. Audrey

    VálaszTörlés
  10. A lenyeg lemaradt, bocs :)

    http://www.general-search.net/download/nicky-epstein-s-signature-scarves-dazzling-designs-to-knit

    VálaszTörlés
  11. szuper,köszi!üdv.évi

    VálaszTörlés
  12. Szia Timi!

    Ezt a sálat én is láttam a Praktikában. El is kezdtem kötni, ám amint meglátta kislányom, rögtön neki is kellet ilyen sál, csak kékben. Akkor azt mondtam hogy nézne ki kék falevelekből? Ezért saját tervezéssel nekiláttam Irist kötni és kék, meg fehér Margarétákat horgolni. A születésnapjára gondoltam gyorsan elkészítem (dec. 12.), ám rövidesen én is rájöttem, hogy bizony elég pepecs munka. A különböző formákat is eltartott egy ideig elkészíteni, főleg az Iriseket, de az összeillesztésekkel is volt gondom. Én a saját fonalával varrtam össze, aztán rájöttem kevésbé látszik a varrás, ha összehorgolom a virágokat és a leveleket. Ha szeretnéd látni az eredményt megnézheted a www.ted.eoldal.hu ötletek mappában. Végül idén január elején elkészültem vele. Megérte, mert azóta nem lehet levenni gyermekemről az ajándékát.
    További sikeres alkotást. Én megyek és befejezem a keresztlányomnak készülő virágokból összeállítandó sálat (szintén kék, de az Iriseket most kihagyom) és még be kell fejeznem a sajátomat is falavelekből. Az már csak tavaszi sál lesz az őszi helyett.
    Üdvözlettel:
    Gabi

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok!

    Nekem valahogy nem ment ez a letöltögetés, lehet csak az én "számtech-szőkeségem" az oka! :)
    Viszont a sál leírását megszereztem a helyi könyvtárból. Őrzik ugyanis a Praktika magazin régebbi számait és pár forintért lefénymásolták.
    Ha valakit érdekel, szívesen továbbküldöm neki e-mailben!

    Üdv:

    Zody

    astrozody@gmail.com

    VálaszTörlés
  14. Kedves Zody,


    Helyesbitek:

    1. www.general-search.net
    oldalt megkeresed (Google)
    2. Aztan az oldalon a keresobe alabbit kell beirni:

    nicky epstein s signature scarves dazzling designs to knit
    3. a listabol a Rapidshare-es linket ajanlom (nekem ez valt be) a letolteshez
    udv. Audrey

    VálaszTörlés