2010. november 30., kedd

Mackótestvérek

Tudom, az utóbbi pár bejegyzés arról tanúskodott, hogy inkább a konyhában éltem ki kreativitásomat, és nem kézimunkáztam, pedig de, csak hát az hosszabb lélegzetű. De néhány perce végre elkészültek Detti mackói, még a sáljuk is, és addig nem akartam megmutatni őket, amíg mindketten, mindkét sállal teljesen kész nincsenek. De most eljött a pillanat:


Mindketten a már mutatott Aldiban vásárolt fonalból készültek, dupla szállal, az arcuk kivételével tiszta lustakötéssel, a sálak itthoni maradék fonalból mackókötéssel. A fiúmaci arcát kétféle barna, a lánymaciét bordó osztott hímzővel hímeztem. Körülbelül 30 centi magasak. Nevet nem adtam nekik, a gyerekekre bízom, de a lányka nekem annyira Rozis :)
Vidámak, és alig várják, hogy Dettiékhez kerüljenek. Az már aztán a jövő zenéje, hogy a kisfiúé lesz a fiúmaci és a lánykáé a lánymaci, vagy fordítva :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak! Nagyon ügyes vagy! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Timi!
    Köszi szépen, nagyon szépen lettek!!! Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a gyerekek mit fognak hozzájuk szólni! :-)
    Azt még nem döntöttem el, hogy a Mikulás hozza-e a macikat, vagy majd a kistesó a kórházból, de asszem inkább ez utóbbi felé hajlok. Ez mégiscsak elmékezetesebb alkalom...

    VálaszTörlés
  3. Detti, nem is tudtam, hogy kistesó is lesz :) Így még jobban örülök, mikor érkezik? :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, dec. 30-ra vagyok kiírva! :-)

    VálaszTörlés