2011. január 8., szombat

Kuglóf élesztő nélkül

Ezt a kuglófot már többször elkészítettem, az Anyatanyán kaptam Anitától még tavaly, amikor kiderült, hogy jobb lenne, ha nem ennék túl sok élesztős ételt. Azért néha eszem azóta is, de a kuglófnak nagy sikere lett, könnyen elkészíthető és finom.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg liszt
1 dl tej
1/2 csomag sütőpor
rum ízlés szerint (el is hagyható)
mazsola ízlés szerint
1 ek. kakaópor

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, és fakanállal a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mazsolát és a rumot is. A tészta felét kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, a másik felébe egy evőkanál cukrozatlan kakaóport keverünk, ezt a sárga tészta tetejére öntjük, és összekeverjük őket. 

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, tűpróbáig sütjük.

 

1 megjegyzés: