2011. január 11., kedd

Gombás melegszendvicskrém

A mai vacsoránkat részben Virág ihlette, részben pedig az a néhány szem öregedő, maradék barna csiperke, ami a hűtőből nézett rám vádlóan. Meg kellett enni őket :) Így aztán melegszendvicskrém készült belőlük.
Hozzávalók:
4 db gomba (fej és tönk)
2 tojás
5 dkg margarin
2 nagy evőkanál natúr joghurt
olívaolaj
só, bors, petrezselyem és bazsalikom, vagy más zöldfűszerek ízlés szerint

A gombát megtisztítom, felszeletelem és az olívaolajon megpárolom, lehetőleg nagyobb lángon, hogy ne eresszen sok levet. (Ezért jó a már nem igazán friss gomba.) Amikor megpárolódott, fűszerezem és hozzáadom a két, időközben felvert tojást. Összekeverve halványra sütöm őket, majd a botmixer keverőedényébe kanalazom, hozzáadom a margarint és a joghurtot, és krémesre mixelem. Így néz ki:

Kenyérre kenve, a tetején sajttal melegszendvicsként megsütve isteni! Magukról a szendvicsekről nem volt idő fotót készíteni :) Utólag jutott eszembe, milyen finom lehet a gomba alatt párolt hagymával, fokhagymával! Szerencsére szabadon továbbfejleszthető :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése