2011. március 3., csütörtök

Kókuszos lepény

Ez a süti még a múlt héten készült, csak közben annyi minden más is volt :) De megírom, mert kérték páran a receptet, meg azért is, mert érdemes népszerűsíteni :)
A recept Stahl Judittól van, kivételesen változtatás nélkül készítettem el, és volt bennem némi félsz a múltkori leragadós keksz miatt, de ez most jól sikerült.
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg vaj
20 dkg kakaós keksz

Krém:
2 tojás
10 dkg cukor
3 ek. étkezési keményítő
4,5 dl tejszín
15 dkg kókuszreszelék
2 ek. rum
10 dkg puha vaj


A sütőt 175 fokra előmelegítjük, és kivajazunk egy hullámos szélű tortaformát. A tésztához való vajat felolvasztjuk, a kakaós kekszet aprítógépben vagy turmixgépben megőröljük, és a kettőt összekeverjük. Belenyomkodjuk a formába úgy, hogy legyen egy kis pereme is, és 15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájukat egy fazékban habverővel elkeverjuk a cukorral, a keményítővel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a kókuszreszelék 2/3 részét, és mérsékelt lángon, kevergetve 10-12 perc alatt sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a rumot és a vajat, és robotgéppel jól elkeverjük. Utána keményre verjük a tojásfehérjéket is, és fakanállal a krémhez forgatjuk. 
Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a krémet, megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amellett, hogy nagyon finom, számomra külön sikerélmény volt, hogy az eredeti recept külön figyelmeztet, hogy az első szeletet képtelenség egyben kivenni a formából, mert összetörik a tészta - de nekem sikerült! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése