2011. január 29., szombat

Az egyszeri-kétszeri fánk

Ezt a posztot egy verssel kell kezdenem:
Jankovich Ferenc: Az egyszeri-kétszeri fánk

Fánkot sütött nagyanyánk... Volt öröm!
Egy üst zsír feketéllett a tüzön.
De amikor kezdett duzzadni a fánk,
Nagyanyó felkiált: „Elfogyott a fánk!”
Se fánk – se fánk...

Szaladtam én a szerbe szívesen,
de ott sem volt, biz egy sziporka sem.
Holott már kezdett esteledni ránk.
Ott a sok fánk, és nem volt semmi fánk!
Se fánk – se fánk...

Mit csináljunk? – gyomrunk is korgott,
Csak szipogattuk a finom szagot.
Nyálunk is csorgott, fényesült a szánk:
Csak hűlt a fánk és parázslott a fánk...
Se fánk – se fánk...

„Átszaladok a szomszédba!” – mondom én...
Jaj, úgy röstellem, - húzódott szegény,
És nagyokat zötyögött Nagyanyánk:
„Itt egy garmada fánk, és semmi fánk...”
Se fánk – se fánk...

Hát akkor mi legyen a vacsoránk?
Zsíros kenyérhez volt sónk, paprikánk.
Nem oly finom volt, mint valami fánk,
De került másnap jó akácfa-fánk,
S irral-pirral mégis kisült
Az egyszeri-kétszeri fánk.
Ezt a verset szavaltam valamikor, talán harmadikban a versmondó versenyen. Azóta óhatatlanul eszembe jut, ha fánkról van szó :) Nálunk is kisült ma az egyszeri-kétszeri fánk, bár már nem fán, hanem gáztűzhelyen :)
Hozzávalók:
fél kg liszt
5 dkg élesztő
5 dkg porcukor
2 dl tej
6 dkg olvasztott vaj 
5 tojás sárgája
olaj

A tejet megmelegítem, belekeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. Az élesztős cukros tejet aztán beleöntöm a lisztbe, hozzáadom a vajat és a tojások sárgáját. Először fakanállal összekeverem.

Aztán kézzel addig gyúrom, amíg szép sima tésztát nem kapok. Meleg helyre teszem, és körülbelül félóra alatt a duplájára kelesztem. Aztán kinyújtom, nem kell vékonyra, csak kb. egycentisre, és egy 6 centi körüli kerek kiszúróval - esetünkben a legnagyobb pogácsaszaggatómmal - kiszaggatom, amíg el nem fogy az újra meg újra összegyúrt, kinyújtott, kiszaggatott tészta. 
A fenti mennyiség nekem 22 darabra lett elég, az utolsót már csak kézzel formázgattam. :) A közepébe az ujjammal mélyedést formázok.
Letakarom a fánkokat, és amíg az olaj megmelegszik, még kelnek egy kicsit. Fedeles serpenyőre vagy mélyebb edényre lesz szükségünk, annyi olaj kell bele, amiben lebegnek a fánkok, nem érnek az edény aljára. Nem kell nagyon forrónak lennie, én a legkisebb lángon sütöttem. Először a lyukas felükkel lefelé tesszük az olajba a fánkokat, és fontos, hogy fedő alatt sütjük 3-4 percig, vagy ameddig látjuk, hogy szépen pirul, így lesz szép szalagos. 
Aztán megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük. Szedőkanállal egy papírral bélelt tálba szedjük őket. Én rumos baracklekvárral szeretem, ami annyiból áll, hogy a baracklekvárhoz némi sütőrumot löttyintek, és felforralom. Nekem fontos, hogy felforrjon, mert így az alkohol elillan belőle, az ízek meg maradnak, de ahol gyerekek nem kapnak belőle, ott elég csak egy kicsit összemelegíteni. Jó étvágyat!

Csokis-narancsos muffin

Az utóbbi napokban valahogy nem fűlt a fogam a sütéshez. Megcsináltam a mindennapi ebédünket, kötögettem, de sütikhez valahogy nem volt most kedvem. Pedig tudtam, hogy a narancslekvárból előbb vagy utóbb el fog készülni ez a muffin :) és íme, el is jött a pillanat. Nem is tudom, miért vártam vele eddig, hiszen talán egy félóra kellett hozzá, és Marci is mindig olyan lelkes.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
10 dkg narancslekvár
3 ek. narancslé
2 tojás
egy púpozott teáskanál sütőpor

Először is az étcsokit kockákra tördeljük, a margarint is felkockázzuk, és gőz felett összeolvasztjuk őket. Amíg olvadnak, a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Majd jöhet az addigra már összeolvadt vajas csoki (egy tál, amit a gyerekek kinyalhatnak) a narancslekvár és a narancslé. Kézi robotgéppel az egészet összekeverjük, nem kell nagyon, csak épp egyenletesre. Aztán a muffinforma mélyedéseibe töltjük - vagy papírtányérkákba, vagy vajazzuk-lisztezzük ki előzőleg a mélyedéseket - és mehet is a sütőbe. Közepes hőfokon körülbelül 20 perc alatt készre sül, és nagyon finom. A tészta formába töltögetésekor pedig keletkezett még egy kinyalásra váró tálunk kis kuktáink számára :)

2011. január 27., csütörtök

Díjat kaptam :)

Barbus ezt a díjat küldte nekem, nagyon szépen köszönöm :)
A díjjal teendők is járnak:
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.

A fentiek alapján továbbadom Izának, Mókinak és Szofinak.

Jó lett a kardigán :)

Annustól megkaptam azt a képet, amelyben Iza az általam kötött kis kardigánt viseli :). Tényleg jó lett neki, úgy örülök, látszik a fotón, hogy a karja sem rövid, pedig ettől is tartottam, meg hogy a hossza is rövid lesz. Iza nem akart pózolni, úgyhogy olyankor készült róla fotó, amikor nem figyelt:

2011. január 17., hétfő

Kandírozott narancshéj

Íme a maradékok felhasználásának ideális példája, amikor semmi nem megy kárba :) A lekvárhoz felhasznált narancs héjának felét belefőztem a lekvárba, a másik felét pedig beáztattam, és ma elkészítettem belőle a kandírozott narancshéjat. Találtam egy nagyon jó oldalt lépésről lépésre képekkel illusztrálva, én is ez alapján csináltam. Itt kalkulátor is van, amivel ki lehet számolni, hogy a rendelkezésünkre álló narancshéj-mennyiséghez mennyi cukorra és vízre lesz szükségünk. 
A narancshéjat elvileg legalább egy napig kell áztatni hideg vízben, nekem ez két és fél lett, mire kedvem és időm lett hozzákezdeni. Utána átmossuk, vizet forralunk, és amikor forr, beletesszük a narancshéjakat, és hat percig főzzük. Lecsöpögtetjük, és amilyen súlyt most mérünk, ahhoz kell kiszámolni a cukor és a víz mennyiségét. Nekem 407 gramm narancshéjhoz 473 gramm cukrot kellett adnom, és 1,8 l vizet. A cukrot és a vizet feltettem főni, és amikor forrt, beletettem a narancshéjat.

Jó sokáig kell főzni, nekem volt körülbelül másfél óra, és a vége felé kezd látványosan elforrni róla a víz, és üvegessé válni a narancshéj. Féltem, hogy nem ismerem meg, hogy milyennek kell lennie, de elég jól felismerhető. Amikor üveges lett, elzártam alatta a lángot, szűrőkanállal kiszedtem, és a grillrácsos tepsim rácsára tettem száradni.

Ezalatt gőz felett, egy kis margarinnal megolvasztottam egy bő fél tábla étcsokit, ennyi volt itthon. Jó tanács: ne verjétek le az olvasztott csokis edényt, mert a csoki egy része szétfolyik, és nem könnyű feltakarítani. Tapasztalat...

Amikor a csoki teljesen felolvadt, az addig valamelyest megszikkadt narancshéjakat belemártogatjuk, és visszatesszük száradni. Nekem a fenti balesetből adódóan a fele se lett csokis, de csokitlanul is nagyon szeretem. Csemegének is jó, de felaprítva süteményekbe, püspökkenyérbe, müzlibe is lehet keverni.

2011. január 14., péntek

Lekvár januárban

Lekvárt főzni tulajdonképpen egész évben lehet. Május környékétől kezdődik a cseresznyével, novemberben sütőtökből, januárban pedig narancsból. Még a kora tavaszi hónapokra kellene kitalálni valamit, de azt hiszem, déligyümölcsből simán kitartanának a készletek, ha valaki mindenáron lekvárfőzéssel szeretné tölteni a telet. :) Nálam a narancslekvár-főzés szezonja akkor jön el, amikor egy bizonyos áruházlánc vödrösnarancs-akciót hirdet :) Tegnap hoztunk is haza két vödörrel, és ma elkészült öt üveg narancslekvár. Nagyon egyszerű, íme a receptje:
15 db narancs
8 dl víz
75 dkg cukor

A narancsokat alaposan megmossuk, forró víz alatt, kefével. Legjobb lenne bionarancsot vásárolni, de én ebben rugalmasabb vagyok, és megelégszem a forró vizes mosással. Meghámozzuk késsel, szépen, mert úgy könnyebb lesz eltávolítani a fehér belsejüket és aprítani őket. Megmérjük a narancsot, a felét felkockázzuk, a másik felét csak gerezdekre szedjük. A vizet a cukorral együtt feltesszük főni, közben a narancshéjat is megmérjük, kivágjuk belőle a fehér héjat, és a felét felaprítjuk. Én vékony, hosszanti csíkokra vágtam, és a másik felét beáztattam kandírozott narancshéj készítéséhez, aki ilyet nem szeretne, az ne vesződjön a teljes mennyiség belsejének eltávolításával!
Amikor a cukor teljesen feloldódott, és a szirup felforr, beletesszük a felaprított héjat és az összes gyümölcsöt. Ha felforrt, 15 percig hagyjuk rotyogni, majd kisebb lángra vesszük, és tovább főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Én a vége felé segítettem rajta egy kicsit botmixerrel is. Több órán át főzzük lassan, gyakran kevergetve. Ha elérte a lekvársűrűséget, forrón üvegekbe töltjük.

Én mindig szoktam a lekvárokba egy pici szalicilt tenni, a teljes mennyiséghez egy csapott mokkáskanálnyit, mert már néhányszor pórul jártam a tartósítószermentes megoldásokkal. Ez igazán minimális mennyiség, de biztosítja, hogy a lekvár sokáig jó maradjon. A forrón fejtetőre állítás is segít, én mindig így hagyom kihűlni a lekvárokat. A narancslekvár kenyéren, pirítóson is finom, de süteményekhez is felhasználható.

2011. január 12., szerda

2010-ről

Reginél láttam ezt a listát, és nagyon megtetszett, úgyhogy utólagos hozzájárulásával kölcsönvettem. Sok blogom közt ez az, ami igazán én vagyok, így itt teszem közzé:
Mi olyat tettél 2010-ben, amit eddig még soha?
Nem rémlik ilyen... pedig biztos volt... Munkába kezdtem mások segítésére, és egyre-másra nyitottam az új blogokat, az számít? :)
Betartottad az újévi fogadalmaidat? Fogadsz valamit 2011-re?
Ha jól emlékszem, tavaly nem fogadtam meg semmit :) Idén annyit, hogy szorgalmasan eljárok zumbára.
Született valakinek gyereke a környezetedben?
Nagyon sokan, nem közeli rokonok, de ismerősök, fórumtársak, kollégák gyerekei, örülök nekik :)
Halt meg valaki, aki közel állt hozzád?
Közeli rokon, barát, ismerős szerencsére nem.
Milyen országban jártál 2010-ben?
Magyarországon :)
Mit szeretnél 2011-ben, ami hiányzott 2010-ben?
Szeretnék nyaralni menni és több programot kettesben a párommal, de a gyerekekkel is. Bár utóbbiból nem volt kevés tavaly sem :)
Melyik 2010-es dátum marad örökre az emlékezetedben?
Augusztus 25., Regő első születésnapja :)
Mi volt a legnagyobb sikered 2010-ben?
A Segíts Daninak blog és a fürdőszobánk :)
Mi volt a legnagyobb kudarcod?
Talán a padlizsántermesztés, bár a tavalyinál jobban sikerült :) Meg hogy mégse mentem egyetemre.
Volt komoly betegséged vagy sérülésed?
Most egy éve derült ki az epekövem, de szerencsére rendben van. Nyáron meg leestem a lépcsőn, aminek a nyoma most is látszik a lábamon, de ezek nem komolyak.
Mi volt a legjobb dolog, amit vásároltál?
Hű, magamnak kevés dolgot vásároltam, fonalakat, könyveket. Regő szülinapi ajándéka nagyon tetszett. Vagy a fürdőszoba ide számít, mint vásárolt dolog? :)
Kinek a viselkedése érdemel elismerést?
Emié. Kevés ilyen erős embert ismerek.
Kinek a viselkedése háborított fel?
Ahogy Regi, ezt én is megtartom magamnak :)
Mire ment el a legtöbb pénzed?
A fürdőszobára :) Csempe, járólap, szaniter, munkadíjak... de készen van! :)
Mi az, amitől nagyon-nagyon izgatott lettél?
Unalmas vagyok, de a fürdőszoba-építés :) Rossz értelemben izgatott, aggódó pedig Dani betegségétől.
Melyik dal fog 2010-re emlékeztetni?
Halász Judit, egészen biztosan :)
Tavaly ilyenkorhoz képest…
boldogabb vagy szomorúbb vagy?
Nagyjából ugyanolyan boldog vagyok :)
híztál vagy fogytál?
Hát, először fogytam, de mostanra híztam... :(
gazdagabb vagy szegényebbb vagy?
Gazdagabb :) Nem pénzben :)
Mit szerettél volna többet csinálni?
Kirándulni, pihenni, kettesben időt tölteni.
Miből lett volna jobb kevesebbet csinálni?
Veszekedésből.
Hogy töltötted a karácsonyt?
Beteget ápolva, de meghitten, szépen :)
Estél szerelembe 2010-ben?
Folyamatosan esem egyre mélyebbre :)
Volt egyéjszakás kalandod?
Minden éjjel ugyanazzal :)
Mi volt a kedvenc tévéműsorod 2010-ben?
Váratlan utazás :)
Van olyan, akit most utálsz, de tavaly ilyenkor nem utáltad?
Nem utálok senkit :)
Mi volt a legjobb könyv, amit idén olvastál?
Jorge Amado: Holt tenger / Az éjszaka pásztorai
Ki volt a legnagyobb zenei felfedezetted az idén?
Voltak új felfedezettek, de nem emlékszem a nevekre, inkább csak a zenére. Szalóki Ági az egyik.
Mi az, amit kértél és meg is kaptad?
Könyvek, egészség (nagyjából).
Mi az, amit kértél, de nem kaptad meg?
Pizsama :D
Mi volt a kedvenc 2010-es filmed?
Új filmnek kell lennie? Nagyon sok filmet nézünk, de inkább dvd-n és nem pont premierfilmeket. De az Eredet például nagyon tetszett.
Hány éves lettél az idén, és mit csináltál a szülinapodon?
31 lettem, és főleg a kertben tettem-vettem meg tortát készítettem, hiszen Regő szülinapja épp másnap van :)
Mi az az egy dolog, amitől sokkal jobb lett volna az éved?
Sokkal jobb nem tudott volna lenni :) Ha még ennél is kevesebb a betegség a családban és ha a szüleimnek könnyebb az élete.
Hogy írnád le az öltözködési stílusodat ebben az évben? 
Itthonis, kényelmes.
Mi segített józannak maradni?
A józan eszem és a barátok :)
Melyik ismert ember jött be idén a legjobban (mint pasi/csaj)? 
Brad Pitt örök :D
Ki hiányzott a legjobban?
Aki épp nem volt velünk... Sokszor Marci, máskor Péter.
Ki volt a legszuperebb ember, akit idén ismertél meg?
Helga a Segíts Daninak! blogról. Vagy Maimoni, Virág, de sok szuper emberrel találkoztam még főleg blogok kapcsán.
Mi az a tanulság, amit le tudsz vonni 2010 történéseiből?
Ebben nem vagyok jó :) Türelem, higgadtság, következetesség, de ezt szinte minden évből levonhatom :)

2011. január 11., kedd

Gombás melegszendvicskrém

A mai vacsoránkat részben Virág ihlette, részben pedig az a néhány szem öregedő, maradék barna csiperke, ami a hűtőből nézett rám vádlóan. Meg kellett enni őket :) Így aztán melegszendvicskrém készült belőlük.
Hozzávalók:
4 db gomba (fej és tönk)
2 tojás
5 dkg margarin
2 nagy evőkanál natúr joghurt
olívaolaj
só, bors, petrezselyem és bazsalikom, vagy más zöldfűszerek ízlés szerint

A gombát megtisztítom, felszeletelem és az olívaolajon megpárolom, lehetőleg nagyobb lángon, hogy ne eresszen sok levet. (Ezért jó a már nem igazán friss gomba.) Amikor megpárolódott, fűszerezem és hozzáadom a két, időközben felvert tojást. Összekeverve halványra sütöm őket, majd a botmixer keverőedényébe kanalazom, hozzáadom a margarint és a joghurtot, és krémesre mixelem. Így néz ki:

Kenyérre kenve, a tetején sajttal melegszendvicsként megsütve isteni! Magukról a szendvicsekről nem volt idő fotót készíteni :) Utólag jutott eszembe, milyen finom lehet a gomba alatt párolt hagymával, fokhagymával! Szerencsére szabadon továbbfejleszthető :)

Darakeksz

Fogytán volt a kekszes doboz tartalma, már csak néhány karácsonyról maradt mézeskalács tengett-lengett benne, hát eljött az ideje, hogy új kekszreceptet találjak. Sikerült is, mégpedig Mohánál, és tegnap össze is gyúrtuk, ma meg is sütöttük, a fogadtatás határozottan pozitív. Ahogy én készítettem (mivel Moha írta, hogy kevés lett, dupla adagból):
25 dkg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
6 dkg búzadara
2 tk. sütőpor
24 dkg puha vaj (most valódi vajat használtam, nem margarint, de szerintem azzal is jó)
20 dkg nádcukor
2 tojás
2 cs vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja

A vajat a cukorral habosra keverem. A szárazanyagokat összevegyítem és a habos vajhoz adom, végül beleteszem a vaníliás cukrot, a tojást és a citromhéjat, majd alaposan összegyúrjuk.

Egy napra hűtőbe tesszük - nekem kőkemény lett, elvileg a gyúrástól kellett volna felmelegednie, gondolom, de inkább egy fél percre betettem a mikróba, úgy már könnyebb volt gyúrni. Könnyen formálható, nem ragadós, viszont kicsit morzsálódó, repedésre hajlamos tészta lett belőle, nem szabad túl vékonyra nyújtani. Merthogy most a szokásos mozzanat jön - a tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Nálunk készült egy nyújtásnyi kekszmintázós, a többi szaggatott kerek, csillag, virág, lepke, halacska alakú lett. A képen csak egy kis részmennyiség :)

Moha egy aszalt gyümölcsös és többféle csokis verziót készített, én a mintásakat üresen hagytam, a többibe egy-egy szem mazsolát vagy meggybefőttet nyomkodtam, és 180 fokos sütőben szép barnára sütöttem. Nagyon finom, ropogós, de nem kemény keksz lett belőle.

2011. január 8., szombat

Kuglóf élesztő nélkül

Ezt a kuglófot már többször elkészítettem, az Anyatanyán kaptam Anitától még tavaly, amikor kiderült, hogy jobb lenne, ha nem ennék túl sok élesztős ételt. Azért néha eszem azóta is, de a kuglófnak nagy sikere lett, könnyen elkészíthető és finom.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg liszt
1 dl tej
1/2 csomag sütőpor
rum ízlés szerint (el is hagyható)
mazsola ízlés szerint
1 ek. kakaópor

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, és fakanállal a többi hozzávalóhoz keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mazsolát és a rumot is. A tészta felét kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük, a másik felébe egy evőkanál cukrozatlan kakaóport keverünk, ezt a sárga tészta tetejére öntjük, és összekeverjük őket. 

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, tűpróbáig sütjük.

 

2011. január 7., péntek

Átlapolós kardigán Izusnak

Izabel anyukája, Annus még nyár végén játszott nálam a Regőblogon (akkor ez a blog még nem is létezett) Pay it forward játékban. Csak most készült el az ajándéka, de a játékszabály szerint ez nem baj, mert egy év van rá. Ami jó hír, mert még Reginek is jövök egy ajándékkal :)
Szóval, Annusnak van egy 20 hónapos kislánya, Iza, és egy pici egyhónapos Nikije. Ez a kis kardigán Izának készült. Viszonylag régen elkezdtem, még Péter és Regő pulcsija előtt, ez volt az alibi, hogy Péter lásson kötni, amikor nem az ő pulcsiját csinálom :) de amikor a darabjai készen voltak, varrás előtt félretettem, és végül tegnap készült el teljesen.


Abból a Lidl-es színátmenetes fonalból készült, amelyik annyira tetszett, ebből készült Detti lánymackója is, dupla szállal, úgy nem jött ki látványosan a színátmenetből adódó minta, de most látszik, és még mindig nagyon tetszik. Jó volt munka közben figyelni, ahogy maguktól alakulnak a csíkok, és fogyasztásnál szélesednek, szaporításnál keskenyednek :) A színe valahol a két kép között, az elsőnél élénkebb, a másodiknál tompább. A készítési leírás szerint 80/86-os, nagyon drukkolok, hogy ne legyen kicsi Izának! De megbeszéltük Annussal, hogy ha kicsi lenne, majd Niki belenő :)

2011. január 6., csütörtök

Babasál kesztyűvel

Január 3-án, hétfőn útjára indult a Szeretetcsomag blog. Itt kézzel készített tárgyakra lehet licitálni, hetente egyre, és a bevételből beteg gyerekeket támogatunk. Az első felajánlást én készítettem, igaz, két részletben. Kötöttem egy kis rózsaszín babakesztyűt, életem első kesztyűje, de egyrészt az Egyszerű kötött holmik könyvben volt a leírás, tehát annyira bonyolult nem lehetett (Regő pulcsija ugyanebben a könyvben már a haladó kategóriába van sorolva, pedig az is egyszerű volt) másrészt Viki írásait a kesztyűkötésről annyira biztatónak és motiválónak éreztem! Így aztán elkészült ez a kis kesztyű:

Valahogy kevésnek éreztem felajánlásnak, annyira aprócska és jelképes, de azért feltettem hétfőn, hiszen azt ígértük, aznap indul a blog. Aztán gyorsan nekiálltam sálat kötni hozzá, tegnap lett kész, két nagy pomponnal a végén:

A kesztyűhöz horgoltam olyan összekötő madzagot is, amivel a kabátba, overállba lehet rögzíteni, hogy ne vesszen el. Ennyi a horgolótudományom, de most végre leírhatom, hogy horgoltam is valamit :D Nagyon szeretnék rendesen megtanulni horgolni, irigykedve nézem, hogy mások micsoda szépségeket készítenek.
Ezzel ez a rózsaszín fonal el is fogyott, hacsak nem találok még a fonaltartó alján egy kis gombolyagot. A Fonalfaló blogra is feltettem, így ott már 711 gramm maradék fonal elfogyasztásánál tartok, amivel eléggé a sor végén kullogok. De ha az új fonalat is számolnánk, nagyon ugranánk előre, Péter pulcsija önmagában valahol két kiló körül lehet! :)

2011. január 3., hétfő

Játék Andinál

Szeretnétek egy manót? Mert akkor megnyerhetitek Szerencse Edömért Andi blogján! :)